05 nov, 12:56
2018
Nieuws

Milsbeek verliest in Reek, onterechte nederlaag Achates

Op deze frisse zondagmiddag kwam er helaas een einde aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden. Achates blijft wel vijfde op de ranglijst maar had bij een overwinning tweede gestaan. Scheidsrechter Meulenbroek speelde vandaag een hoofdrol en uit opmerkingen voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat hij vandaag geen objectieve rol zou spelen. Vorige week bij Cito – FC Schadewijk was de leidsman ook al onderwerp van gesprek: ‘een schandalige vertoning, wat was deze man een schade voor het voetbal’. (Door Jan Broekman)

Vlak voor rust een levensgrote kans voor Teun Lemmen na een prima voorzet van Taleb Sarkouk. Ruststand 1-1. #gasach pic.twitter.com/GF2Rzgvsjr

— Achates Ottersum (@RKOSVAchates) November 4, 2018
De eerste helft >>>

Taleb Sarkouk keerde vandaag terug in de basis bij Achates. In de 7e minuut krijgt Gassel een hele goedkope penalty wanneer de scheidsrechter een overtreding van Giel Loeffen zou hebben gezien. Keeper Sjoerd Peeters gaat naar de goede hoek maar toch weet Niels Paters de 1-0 op het scorebord te zetten. Kort hierna is er een gele kaart voor Guus Vervoort die reageert op een Gassel speler, dat voorafgaand die Gassel speler een overtreding maakt op Siem Loeffen en de bal tegen hem aanschiet wordt door de vingers gezien. Als Teun Lemmen verkeerd terecht komt, last heeft van zijn elleboog en door de scheids vermanend wordt toegesproken om snel van het veld te verdwijnen is het duidelijk dat Achates het vandaag tegen 12 man moet gaan opnemen. Toch komt Achates na een half uur spelen langszij, Jeroey Lekatompessy krijgt de bal enigszins fortuinlijk bij Teun Lemmen. Teun Lemmen die de laatste weken makkelijk scoort gaat ook met deze kans goed om en tikt de bal met links voorbij de Gassel keeper. In de 35e minuut moet spits JP ten Haaf noodgedwongen vervangen worden als er een overtreding op hem gemaakt wordt en hij verkeerd landt. In het ziekenhuis blijkt zijn pols op twee plekken gebroken te zijn en dus moet Achates hem een tijdje missen. Kai Bicentini komt erin en speelt een ijverige wedstrijd. Daarna komt Achates in korte tijd tot enkele grote kansen. Jeroey Lekatompessy draait schitterend weg en legt terug op de mee gekomen Jerral Taihuttu. Zijn schot met links vanaf de zestien is wel hard maar mist richting. Kai Bicentini krijgt ook een schietkans maar kan net niet goed bij de bal. Daarna is de grootste kans voor Teun Lemmen die een voorzet van Taleb Sarkouk van dichtbij langs tikt.

De tweede helft >>>

In de rust wordt Guus Vervoort met geel op zak vervangen door Sjors Weijers. In de tweede helft nog steeds veel balbezit voor Achates maar weinig grote kansen. Gassel gaat vrolijk verder met lange ballen naar voren trappen en weet niets te creëren. Tot de 68e minuut wanneer Jeroey Lekatompessy een steekpass geeft op Teun Lemmen en die voor de tweede keer deze middag scoort. Achates kan echter maar kort genieten van de voorsprong. Een scherp aangesneden vrije trap van Niels Paters wordt binnen gekopt door Guido Sprengers. Flankspeler Jelle Hendriks komt er nog in voor verdediger Jop Loeffen. Als de heer Meulenbroek vervolgens ook nog een duidelijke overtreding in de zestien op Siem Loeffen weet te negeren loopt het slot van de wedstrijd uit op een teleurstelling. Sjoerd Peeters raakt de bal bij een uittrap niet heel goed en op het middenveld wordt het duel verloren. Daarna staat Gassel invaller Erik Barten ineens vogelvrij een op een voor Sjoerd Peeters en lobt hij de bal schitterend binnen: 3-2. Volgende week is Achates vrij en daarna wacht op 18 november thuis op Sportpark De Niersvallei Juliana Mill, zij staan met pas 3 punten uit 6 wedstrijden 12e op de ranglijst.

Net als vorig jaar had Milsbeek een superstart in Reek want binnen één minuut scoorde Jelle van Hensbergen de 0-1. Dit zorgde echter niet voor de benodigde rust en vertrouwen bij de gasten. Een felle thuisploeg wilde hun valse start snel goedmaken. Ondanks dat gaf Milsbeek niet veel kansen weg maar net toen de rood-zwarten de controle dachten te krijgen scoorde Achilles Reek vanuit een onnodig weggeven corner via een kopbal. Buiten een scherp genomen vrije trap van Milsbeek speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Kort voor de rust stond Milsbeek te slapen bij een ingooi (die eigenlijk voor Milsbeek was) en profiteerde Achilles van een misverstand in de verdediging waardoor de 2-1 binnenviel.

(Bron: website SV Milsbeek)

De tweede helft staat het beter bij de ploeg van Danny Claassen en heeft Milsbeek veel balbezit. De voorhoede is echter niet scherp vandaag en de counters van Reek zijn gevaarlijk. Zo kan spits Bas Linders zijn derde treffer maken uit een van de counters en kijkt Milsbeek tegen een 3-1 achterstand aan. Met de snelle Selim ingebracht probeert Milsbeek via de vleugels gevaar te stichten en in de 75e minuut krijgen de gasten een penalty en komen de rood zwarten terug tot 3-2. Met nog een kwartier te spelen probeert Milsbeek de gelijkmaker te forceren maar moet keeper Bas van Egeren tweemaal redden bij een counter. Milsbeek krijgt nog een kans als verdediger Nick Derksen in een kluwen spelers op de keeper van Achilles schiet maar de gelijkmaker blijft uit. De jonge Milsbeekse ploeg verliest terecht van Achilles Reek en is zeer wisselvallig in zijn spel.

de_smid_fc-logo-samengesteld-01
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Milsbeek verliest in Reek, onterechte nederlaag Achates verscheen eerst op Maasduinen Centraal.

Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »