Geschiedenis

Oud en nieuw maken Mill

De imposante toren van de Sint-Willebrorduskerk in het bij-de-tijdse centrum van Mill valt meteen op. Maar een bezoek aan de oude kastelen en landgoederen die Mill omringen zijn ook zeker de moeite waard.

Kastelen en landgoederen
Kasteel Aldendriel (net buiten de bebouwde kom) en het nog oudere kasteel Tongelaar (enkele kilometers ten noorden van de bebouwde kom) zijn regelmatig opengesteld voor bezoek. Het gelijknamige landgoed Tongelaar is een 500 ha groot top-wandelgebied in een uiterst gemoedelijk landschap.
Ten zuiden van Mill is op landgoed Orincepeel een golfbaan met een 36 holes.

Van Hout houtfabriek
Niet onbelangrijk voor Mill zijn de economische ontwikkelingen. Maar van de imposante houtfabriek van Van Hout is alleen een zeer hoge in het oog springende schoorsteen overgebleven. De rest van de gebouwen werd gesloopt en er werden woningen op het terrein gebouwd.

Fitland
Van latere datum is het grote complex van Fitland. Sinds 1984 werden in Mill op zeer energieke en opvallende wijze een sportcentrum, evenementencentrum, partycentrum, hotel, restaurant, wellnesscentrum en kliniek, enz, opgebouwd. Dezelfde formule werd ook toegepast in ruim 20 andere plaatsen in Nederland. In deze plaatsen en dus ook in Mill staat het personeel 24 uur per dag klaar om u te verwennen en verzorgen.

Slag bij Mill en Duitse Lijntje
Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Mill vormt de Slag bij Mill, die plaatsvond in mei 1940 en waarbij de nabijgelegen Peel-Raamstelling door de Duitse troepen werd doorbroken. Een rondwandeling en fietsroute zijn uitgestippeld die langs het ‘Duits Lijntje’ en de verdedigingswerken voert.