13 jun, 06:23
Nieuws

Bliksem slaat in: huis zwaar beschadigd, bewoners naar ziekenhuis

Blikseminslag heeft vrijdagnacht grote schade veroorzaakt aan een huis in Beugen. De achteraf gelegen en vrijstaande woning aan de Heiveldsestraat brandde voor een deel uit. De bewoners, een echtpaar op leeftijd, raakten gewond en ze zijn met zuurstoftekort naar een ziekenhuis gebracht.

De bliksem sloeg rond kwart over één in. Binnen de kortste keren was de brandweer ter plekke. Hiervoor waren korpsen gealarmeerd uit Beugen, Boxmeer, Oeffelt en Cuijk. Er werd onder meer een hoogwerker ingezet. De brandweermannen zijn de nodige uren in de weer geweest voor het nablussen.

Boom aan Iepenlaan in Langenboom geknakt
Een eindje verderop, in Langenboom, leidde het stormachtige weer van de afgelopen avond en nacht tot schade aan een grote boom aan de Iepenlaan. Ook hier moest de brandweer in actie komen, onder meer om een aantal takken te verwijderen. Mensen uit de buurt stonden er niet van te kijken dat de boom deels het loodje zou leggen. Zij zouden de gemeente Mill en Sint Hubert, waar Langenboom onder valt, al gewaarschuwd hebben voor de gevaarlijke toestand van de boom.

LEES OOK: Code geel: tropische buien en onweer, Efteling vraagt mensen om te schuilen


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »