17 nov, 17:01
2020
Nieuws

Café in Zundert moet half jaar dicht na coronafeest

De burgemeester van Zundert wil dat café In de Wandelgangen in Zundert voor een half jaar dichtgaat. Dit nadat er zaterdagavond 6 november een illegaal feest werd gevierd waarbij 29 bezoekers zich niet aan de coronaregels hielden. 'Ongehoord en onverantwoord', noemde burgemeester Joyce Vermue dat toen.

De politie greep die zaterdagavond in bij het café aan de Markt in Zundert. Alle bezoekers en de eigenaar van het café kregen toen een proces-verbaal. De burgemeester gaf meteen al aan dat voor de café-eigenaar daarmee de kous niet af zou zijn.

Dinsdag heeft zij de eigenaar van het café in een gesprek laten weten dat hij, wat haar betreft, zijn café vanaf vrijdag 27 november voor een half jaar moet sluiten. "Tegen dit voornemen kan hij nog bezwaar maken", zo legt een woordvoerder namens de gemeente uit.

'Vooral boos'
"Iedereen weet inmiddels waarmee we te maken hebben. Zo'n feestje maakt me dan vooral boos", zei Vermue de zondag na het feest. "Horecaondernemers proberen met veel creativiteit het hoofd boven water te houden. Dat een collega dan op deze manier alle regels aan de laars lapt, vind ik ongehoord."

De gemeente Zundert wil op dit moment verder geen toelichting geven op het besluit omdat de eigenaar dus nog bezwaar kan maken tegen de sluiting. Doet hij dit niet dan gaat de sluiting van een half jaar dus op 27 november in. Dat cafés dan sowieso door de coronaregels nog dicht zijn, maakt hierbij volgens de woordvoerder niet uit.

Eerder in Roosendaal
In Roosendaal bestrafte burgemeester Han van Midden onlangs café Bij Moeders toen daar tijdens een feestje massaal de coronaregels werden genegeerd. Als de huidige gedeeltelijke lockdown voorbij is, moet het café zes maanden lang twee uur eerder dicht dan de andere horecazaken in de stad.

LEES OOK:

'Ongehoord en onverantwoord', coronafeestje in café valt slecht bij burgemeester

Coronafeestjes in Mill en Zundert stilgelegd, tientallen mensen bekeurd


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »