26 mei, 10:30
2020
Nieuws

Nertsenfokker geeft vossen aan Animal Rights, dierenarts gaat ze nakijken

De eigenaren van een nertsenfokkerij in Wilbertoord hebben vijf vossen afgestaan aan Animal Rights. Dit meldt deze dierenrechtenorganisatie. Ze stelde vorige week nog dat de vossen illegaal gehouden werden op de fokkerij.

Volgens Animal Rights zaten de dieren in vieze kooien van gaas en hadden de vossen nog geen vierkante meter aan leefruimte. Bovendien is het bedrijfsmatig houden van vossen sinds 2008 verboden.

Overgebracht naar veilige locatie
"We hebben bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) een handhavingsverzoek ingediend, maar een week later zaten de vossen er nog steeds hetzelfde bij", aldus Erwin Vermeulen van Animal Rights. De vossen zijn naar een veilige plek gebracht waar ze meer ruimte inclusief nachthok met stro hebben. Een dierenarts gaat ze nakijken.

In De Gelderlander laat een van de eigenaren weten dat ze de vossen 'voor de hobby' hadden. "Het was dus niet illegaal, zoals gesuggereerd werd. De NVWA vond de kooi te klein. We konden een grotere kooi bouwen, maar die instantie kon niet uitsluiten dat die bij een volgende controle afgekeurd zou worden.’’ Vervolgens werden de vossen afgestaan.

LEES OOK: Dierenactivisten vinden illegale vossen in kleine kooien op nertsenfarm


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »