06 dec, 14:30
2014
Algemeen
Ingezonden

Sloop schoolgebouw De Leeuwerik van start

Op maandag 1 december wordt begonnen met de sloop van het voormalige gebouw van basisschool de LenS (locatie Leeuwerik) aan de Leeuwerikstraat in Mill. De eerste week zal worden besteed aan het saneren van asbest. Daarna wordt gestart met de sloop van het gebouw. De werkzaamheden zullen ongeveer eind januari klaar zijn. Het perceel wordt uiteindelijk ingezaaid met gras. De omwonenden zijn via een brief geïnformeerd over deze sloopwerkzaamheden.

Ook het voormalige onderkomen van Ikke aan de Havikstraat wordt de komende tijd gesloopt. Dit gebeurt in opdracht van Kinderdagopvang Spring.

Sloop Straethof

Begin 2015 wordt dan gestart met de sloop van het andere voormalige schoolgebouw van basisschool De LenS (locatie De Straethof) aan de Pastoor Maasstraat in Mill. Ook hier wordt begonnen met het saneren van asbest. Medio april is ook de sloop van deze voormalige basisschool klaar. Het perceel zal worden verhard met een puinverharding zodat het terrein gebruikt kan worden als tijdelijke parkeerplaats en opslagplaats voor bouwmaterialen voor de bouwwerkzaamheden die aan de Markt gaan plaatsvinden.

Beide schoolgebouwen worden gesloopt omdat basisschool de LenS sinds januari dit jaar is gehuisvest in het Kindcentrum aan de Langenboomseweg in Mill.