07 mrt, 18:30
Nieuws

Drama in gezin heeft veel impact: 'Boekel is van slag'

"Boekel is een kleine gemeenschap. Dit heeft heel veel impact", zegt burgemeester Caroline van den Elsen. Ze werd woensdag door de politie op de hoogte gebracht van de heftige gebeurtenis in haar dorp. In een huis aan de Dotterbloem werd een kind doodgestoken en raakte een tweede kind zwaargewond. De moeder van de jongen en het meisje kwam om het leven nadat ze in Wilbertoord tegen een vrachtwagen reed.

"Je kunt je voorstellen dat deze gebeurtenis grote impact heeft op onze gemeenschap. Zeker als er een gezin met jonge kinderen bij betrokken is. Iedereen heeft wel iets met het gezin. De kinderen zitten op school of bij een sportvereniging. Deze gebeurtenis maakt diepe indruk op de inwoners van Boekel", zegt burgemeester Caroline van den Elsen.

De burgemeester heeft haar medeleven getoond aan de nabestaanden. "Daarna hebben we bekeken hoe we iets kunnen betekenen voor de mensen rondom de direct betrokkenen. Hoe kunnen we ze ondersteunen? Wie gaat wat doen?"

De burgemeester bracht woensdag ook een bezoek aan de wijk waar het huis staat. "De buurtbewoners reageerden verdrietig en vol ongeloof. Je krijgt vragen waar je nog geen antwoord op kunt geven. Dat is best lastig."

Voor Van den Elsen was het wel prettig om te weten wat er leeft in de wijk. Ze kreeg vragen als "Hoe vertel ik het mijn kinderen? Wat is voor ons belangrijk? Wat kunnen we nog van de politie verwachten?" Woensdagavond hield de gemeente een bijeenkomst voor de inwoners waar mensen hun verdriet konden uiten. Ook kregen ze te horen hoe de scholen aandacht aan de trieste gebeurtenis zouden besteden.

De gebeurtenis had ook diepe indruk gemaakt op Van den Elsen. "Het was heftig. Als burgemeester krijg je ook alle informatie wat er zich mogelijk heeft afgespeeld. Als je dan thuiskomt gaat er nog van alles door je hoofd voordat je kunt gaan slapen."

Hoe de komende dagen eruit gaan zien weet de burgemeester nog niet. "Er zijn veel partijen bij betrokken waarmee we rond de tafel willen gaan zitten. Wat kunnen we nog doen op het gebied van nazorg? Hoe stemmen we dat op elkaar af? Er is ook contact tussen de scholen en de handbalvereniging. Laten we de training doorgaan of niet?"

De burgemeester steekt iedereen nog een hart onder de riem. "Ik wens iedereen veel kracht. Zowel de mensen die nauw verbonden zijn met het gezin, als de mensen die nu in de wijk nog een en ander te verwerken krijgen. Ik hoop dat iedereen de hulp inroept die we daarvoor beschikbaar hebben."


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »