17 nov, 05:54
Nieuws

Eerste boeren aangekomen in Den Haag om actie te voeren

De eerste boeren zijn met hun trekkers gearriveerd in Den Haag. Vanuit het hele land zijn boeren onderweg naar Den Haag waar ze dinsdag willen demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Maandagavond vertrokken er al tientallen boeren uit de omgeving van Schaijk om dinsdag op tijd in Den Haag te kunnen zijn.

Niet alleen uit Brabant, ook uit andere delen van het land waren maandagavond en in de macht van maandag op dinsdag al vele tientallen boeren onderweg, zo zei Mark van den Oever uit Sint Hubert van de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) maandagavond. Gedurende de nacht was dat ook te zien op sociale media.

Trekkerdefilé
De boeren houden dinsdagmorgen een trekkerdefilé langs paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De actiegroep heeft daarvoor naar eigen zeggen toestemming van de gemeente en de politie. Deze instanties besloten dat een urenlange demonstratie met trekkers voor de deuren van het koninklijk paleis dinsdagmorgen niet is toegestaan.

Na het trekkerdefilé gaan de actievoerders naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL in Leidschendam.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten alert te zijn op mogelijke landbouwvoertuigen en raadt aan indien nodig de rijstijl aan te passen.

LEES OOK:

Tientallen boeren nu al op pad om in Den Haag te gaan demonstreren

Honderden Brabantse boeren starten dinsdag opnieuw de trekker: dit zijn ze van plan

De boeren voeren weer actie en dit is waarom


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »