25 apr, 16:36
2015
Algemeen
Ingezonden

Lintjesregen in het Land van Cuijk

Lintjesregen 2015 Op 24 april 2015 10.30 uur reikte burgemeester Van Soest in het gemeentehuis de Koninklijke Onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de volgende 8 inwoners, waaronder 2 echtparen:

Mevrouw G.M.A.Th. (Truus) van den Brand-van der Heijden Woonachtig in Boxmeer Geboortedatum: 11-10-1939 Mevrouw G.M.A.Th. van den Brand-van der Heijden verricht al bijna 40 jaar vrijwilligerswerk voor de Boxmeerse gemeenschap. Decoranda heeft al tientallen jaren zitting in het bestuur van de KBO en in het bestuur van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Boxmeer. Daarnaast is zij ook vele uren in de week druk met werkzaamheden voor de Boxmeerse Vaart en de Boxmeerse Parochie. In het verleden was decoranda mantelzorger voor haar ouders en een buurvrouw.

De heer P.M.H. (Piet) van den Brand Woonachtig in Boxmeer Geboortedatum: 27-08-1939 De heer P.M.H. van den Brand heeft in zijn vrijwilligerscarrière van de afgelopen veertig jaar menig klusje opgeknapt. Hij is geen persoon die bestuursfuncties bekleed heeft, maar decorandus was wel overal onopvallend bij betrokken. Door zijn nimmer aflatende hulp was hij onmisbaar in de gemeenschap van Boxmeer. Voor de Parochie, de Vrijwillige Hulpdienst en de Boxmeerse Vaart heeft decorandus zich jarenlang ingezet. Maar ook in zijn omgeving staat hij voor iedereen klaar. Hij is behulpzaam en vriendelijk voor buren, dorpsgenoten, zieken en familie. Het is een warm en betrokken mens die begaan is met zijn medemens.

Zowel de heer als mevrouw Van den Brand zijn bescheiden mensen die zich jarenlang met veel ijver en plezier hebben ingezet voor de samenleving van Boxmeer.

De heer A.G. (Toon) Coenen Woonachtig in Oeffelt Geboortedatum: 20.7.1948 De heer A.G. Coenen is een verenigingsmens die al heel lang een belangrijke rol speelt in het Oeffeltse verenigingsleven. Zo zet hij zich al tientallen jaren met hart en ziel in voor voetbalclub De Zwaluw en Tennisclub TVO. Decorandus is een harde werker die je op technisch gebied niks wijs maakt.

De heer J.A.A.M. (Sjeng) Jacobs Woonachtig in Sambeek Geboortedatum: 08-09-1950 De heer J.A.A.M. Jacobs is tweeënveertig jaar bestuurslid van postduivenvereniging De Huiszoekers. Al veertig jaar vervult hij de functie van penningmeester. Daarnaast verricht hij vele andere vrijwilligerstaken voor zijn club. Je kan hem de spil van De Huiszoekers noemen. Decorandus heeft toch nog tijd over om zich in te zetten voor mensen met een zware lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dit doet hij middels de sport Boccia. Ook aan de Stichting Schoolvoetbal Gelderland-Zuid spendeert hij menig uurtje. Mede door zijn jarenlange vrijwillige bijdrage bij de schoolvoetbalactiviteiten voor basisschoolleerlingen kan de jeugd meer bewegen/sporten. De heer Jacobs levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd. Al deze taken doet hij met grote inzet en zorgvuldigheid en is een prettige persoon om mee samen te werken.

De heer A.C.M. (Janus) Roovers Woonachtig in Boxmeer Geboortedatum: 17-02-1942 De heer A.C.M. Roovers, is een enthousiast bridger. Vanaf 1975, toen hij meer vrije tijd kreeg, werd bridge heel erg belangrijk voor hem. Zelfs zo belangrijk dat hij deze denksport is gaan promoten en de sport voor een breder publiek toegankelijk heeft gemaakt.

De heer Roovers verdiepte zich zodanig in deze materie dat hij uitgroeide tot de bridgegoeroe van Boxmeer en omgeving. Zeker 1200 enthousiastelingen hebben van hem de eerste beginselen van het bridgespel geleerd. Daarnaast geeft hij cursussen voor gevorderden en organiseert hij bijscholingscursussen. Hij tracht hierbij het spelpeil en het bridgeplezier van de cursisten te vergroten.

Door het enthousiasme en de inzet van de heer Roovers is Boxmeer een belangrijk bridgecentrum van Nederland geworden. Het sociale aspect van de bridgeavonden is groot, voor velen is het après bridge net zo belangrijk als het bridge zelf.

De heer M.P.(Marinus) van der Veer Woonachtig in Boxmeer Geboortedatum: 03-11-1937 De heer M.P. van der Veer is al veertig jaar lid van het Heilig Bloedsgilde Boxmeer. Vanaf dag één van zijn lidmaatschap verrichte hij vele vrijwilligerstaken voor het gilde. Van organisatorische werkzaamheden tot bestuursfuncties, altijd staat hij klaar om te helpen. Daarnaast is hij ook vrijwilliger bij woonzorgcentrum Sint Anna en bij de Onze Lieve Vrouwe Parochie in Boxmeer. Er kan altijd een beroep op hem gedaan worden. De heer M.P. van der Veer doet noodzakelijk werk op vrijwillige basis voor de Parochie. Het is werk dat altijd achter de schermen gebeurt, op de voorgrond treden ligt niet in zijn aard. Door zijn nimmer aflatende hulp is het een bescheiden en onmisbaar persoon in de gemeenschap van Boxmeer.

Mevrouw H.Ch. (Henriette) Verdijck-Jacobs Woonachtig in Beugen Geboortedatum: 26-06-1956 Mevrouw H.Ch.M. Verdijck-Jacobs verricht al vele jaren vrijwilligerswerk voor de Beugense gemeenschap. Decoranda heeft onder andere al jaren zitting in het bestuur van AVB (Actieve Vrouwen Beugen), zet zich in voor de Parochie van Beugen en het plaatselijke gilde. De Beugense gemeenschap is heel belangrijk voor decoranda.

De heer W.P.H. (Wim) Verdijck Woonachtig in Beugen Geboortedatum: 28-07-1955 De heer W.P.H. Verdijck verricht al vele jaren vrijwilligers werk voor de Beugense gemeenschap. Decorandus is onder andere al ruim 35 jaar acoliet bij de Parochie Beugen. Daarnaast heeft hij zitting in het parochiebestuur. Hij zet zich in voor de voetbalvereniging en het plaatselijke gilde. De Beugense gemeenschap is heel belangrijk voor decorandus.

Zowel de heer als mevrouw Verdijck zijn doorzetters, geïnteresseerd in de medemens, maar vooral ook zorgzaam en bescheiden. Mensen die zich jarenlang met veel ijver en plezier in hebben gezet voor de Beugense samenleving.