21 jan, 09:05
Nieuws

Spiegelgladde wegen in Brabant leiden tot diverse ongelukken

Opgelet! Het is vrijdagochtend spiegelglad op de wegen, en dat is te merken onderweg. Verschillende automobilisten raakten van de weg. Onder meer in Mill, Tilburg, Roosendaal en Gemert belandden auto's naast de weg. Bij deze ongelukken raakte een aantal mensen gewond.

Bij het ongeluk op de Langenboomseweg in Mill raakte vrijdagochtend een kind gewond. Het kind zat in een zitje in een auto die van de weg schoot. Een correspondent vermoedt dat de gladheid een rol speelde bij dit ongeluk. Het kind zou met spoed naar een ziekenhuis zijn gebracht.

Roosendaal
Ook in Roosendaal gleed vrijdagochtend een automobilist van de weg. De auto belandde vervolgens op z'n kop in een sloot langs de Vogelenzangstraat. Brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen om hulp te verlenen. De bestuurder hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

In de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal ging het vrijdagochtend al vroeg ook al mis: net na de bocht bij de B-dijk, in de richting van Langdonk. De inzittenden van deze auto raakten niet gewond.

Kort daarna gleed hier nog een auto uit de bocht, maar deze bestuurder kon uiteindelijk weer verder rijden. Op hetzelfde moment raakte er nog een auto van de weg, op de kruising van de Zundertseweg. Deze auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

Gewonden in Tilburg
Ook in Tilburg ging het op verschillende plekken mis. Op de Blaakweg reed een automobilist tegen een lantaarnpaal. Even verderop, op de Ringbaan Zuid, reed een auto tegen een reclamebord en op de Hub van Doorneweg botsten drie auto's op elkaar. De schade aan deze auto's was groot.

Inzittenden zijn ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel. Een aantal mensen is naar een ziekenhuis gebracht. Ook fietsers en scooterrijders zijn in Tilburg onderuit gegaan. Burgers gingen zelf de straat op om zout te strooien.

Tegen een boom
In Deurne kwam een auto tegen een boom tot stilstand. Die was van de spekgladde Bakelseweg gegleden. De vrouw die achter het stuur zat, is medisch onderzocht. Haar auto is weggesleept.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »