02 mei, 10:09
2015
Algemeen
Ingezonden

Voorinschrijving 2e editie van de Venrayse Singelloop is geopend

Wij zijn als organisatie heel erg blij dat er vorig jaar 750 deelnemers waren tijdens de eerste editie! Het was een groot succes en vele lopers en toeschouwers hebben een mooie dag gehad. Samen met de inzet van vrijwilligers en sponsoren hebben we aan het einde van deze eerste editie, het goede doel “het Jeugdsportfonds” het mooie bedrag van bijna € 4.000,- mogen overhandigen. Een bedrag wat we dit jaar minimaal willen evenaren. 1/3 van het inschrijfgeld gaat naar ons goed doel “het Jeugdsportfonds”.

Dat ons evenement leeft binnen de gemeenschap blijkt wel uit het feit dat wij dit jaar de Breedtesportprijs van Venray hebben gewonnen. Met het behalen van deze prijs zijn wij als bestuur erg blij en bijzonder trots.

Dit jaar hebben we geprobeerd het evenement op diverse fronten te verbeteren en de kinderziektes van de eerste editie hebben we eruit gehaald. De organisatie van de Venrayse Singelloop heeft een tweetal nieuwe activiteiten aan het programma toegevoegd. Op de eerste plaats zijn er 2 wandeltochten van 7,5 en 15 kilometer aan het programma toegevoegd. Onze stichting heeft als doel mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Naast de hardlopers willen we nu ook de doelgroep van wandelaars benaderen om aan het evenement deel te nemen. Daarnaast hebben we een nieuwe loopcategorie t.w. de Juniorrun, voor de jeugd van 13 t/m 15 jaar aan ons programma toegevoegd.

In april is de inschrijving voor de tweede editie van de Venrayse Singelloop gestart. Aan de hardloopwedstrijden wordt dit jaar wel een maximum aantal deelnemers gesteld. Aan de loop over vijf kilometer kunnen 600 deelnemers starten, bij de dubbele afstand is 900 hardlopers het maximum. Na ruim een maand staat de teller al bijna op 150 inschrijvingen. Dit bewijst dat ons evenement leeft. We gaan er dan ook weer een mooi feestje van maken. Het Schouwburgplein wordt mooi aangekleed, er komt meer muziek en de activiteiten voor de jeugd worden uitgebreid. Bovendien kunnen deelnemers een nieuw hardloop T-shirt met het logo van ons evenement bestellen. Ook dat geeft het evenement weer een beetje meer cachet. Ook dit jaar is er weer een leefstijl- en gezondheidsexpo in de foyer van de schouwburg.

Onderstaand treft u het programma van 2e editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop aan: 9.45 uur Start Podotherapie Boot de Vocht Wandeltocht 15 km 9.55 uur Warming up Spring Kidsrun 0,8 km 10.00 uur Start Spring Kidsrun 0,8 km (leeftijdscategorie van 6 tot en met 9 jaar) 10.10 uur Warming Up Spring Kidsrun 1,6 km (apart vak) 10.15 uur Start Spring Kidsrun 1,6 km (leeftijdscategorie van 10 tot en met 12 jaar) 10.25 uur Warming Up Spring Juniorrun 2,4 km (apart vak) 10.30 uur Start Spring Juniorrun 2,4 km (leeftijdscategorie van 12 tot en met 15 jaar) 11.15 uur Start Podotherapie Boot de Vocht Wandeltocht7,5 km 11.20 uur Prijsuitreiking Spring Kidsrun en Juniorrun 11.50 uur Warming Up Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop 12.00 uur Start Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop 5 en 10 km (startvakken) 14.00 uur Prijsuitreiking Venrayse Singelloop.

Voor het organiseren van de Venrayse Singelloop zijn veel handen nodig. Hiervoor is de organisatie op zoek naar vrijwilligers, want zonder vrijwilligers is het organiseren van dit soort grootschalige evenementen niet mogelijk. Er zijn vrijwilligers nodig voor onder andere: • Parcours uitzetten (op- en afbouw) • Garderobe • Startnummer uitgifte • Verkeersregelaar (min. leeftijd 16 jaar) • Wegwijzer • Drinkpost • Dweilorkesten

Wat biedt de organisatie van de Venrayse Singelloop aan haar vrijwilligers: – Lunchpakket – Een ‘Goodiebag’ – Veel sfeer en gezelligheid – Gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje

Aanmelden als vrijwilliger Ben je zelf geen hardloper of wandelaar maar wil je wel meehelpen om deze 2e editie tot een groot succes te maken, meldt je dan aan als vrijwilliger via email info@venraysesingelloop.nl Meer informatie is te verkrijgen via email info@venraysesingelloop.nl of website www.venraysesingelloop.nl. Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens de 2e editie van de Venrayse Singelloop op zondag 4 oktober.